Följ Allt om Elbil

Elbåt

Candela ska köpa batterier från Polestar

Svenska Candela har signerat en signerat en flerårig överenskommelse med Polestar. Företaget ska leverera batterier och laddningssystem till Candela

Överenskommelsen är ett av de första direkta samarbetena om batteriteknik mellan bilbranschen och den marina industrin. Candela är högaktuell med elbåten C-8 som har palts för upp till åtta personer. Den har en räckvidd på 50 sjömil vid 22 knop. Bärplanstekniken gör att den använder upp till 80 procent mindre energi än en traditonell motorbåt.

– Jag är fascinerad av hur Candelas båtar glider elegant och effektivt genom, eller snarare över, vattnet. Det är ett bevis på den enastående estetik och upplevelse som modern, hållbar teknik kan skapa, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

– Polestar är en drömpartner för oss. Medan elektrifieringen av bilar har kommit långt under de senaste åren, har den marina sektorn hamnat på efterkälken. Att kombinera vår effektiva bärplansteknik tillsammans med batterier med hög kapacitet från Polestar innebär att vi gemensamt kan snabba på övergången till elektriska båtar för många fler kunder, säger Gustav Hasselskog, vd för Candela.

Under 2022 ska Candela lansera taxibåten Candela P-8 Voyager och den elektriska färjan P-12, vilka kommer att ta företagets revolutionerande elektriska bärplansteknik till kommersiella båtar.

Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup