Följ Allt om Elbil

Elbåt

Nästa steg i samarbetet – här är Candela C-8 Polestar edition

Polestar och Candela visar nästa fas i sitt samarbeta med en eldriven motorbåt. Idag har man visat upp Candela C-8 Polestar edition. Den skräddarsydda designen inkluderar en ny, solid, ljusgrå kulör, specialdesignad stolsklädsel och bärplan målade i den ikoniska färgen Swedish gold.

– Candelas bärplansteknik är ett paradigmskifte för hållbara prestanda inom den marina industrin. Precis som första gången man kör elbil känner man direkt att detta är framtiden när båten ’lyfter’ – och nu med de speciella gulddetaljerna som vi så stolt visar upp på våra bilar, säger Maximilian Missoni, Head of Design på Polestar.

Candela C-8 Polestar edition introducerar Polestars uttryck för skandinavisk lyx i den marina industrin. En ny, solid, grå exteriörfärg kompletterad av en ljusare grå ton för interiören ger båten ett elegant och enhetligt utseende. Det förstärks genom användningen av en och samma marincertifierade textil hos allt från säten, dynor och solbädd till skott- och takpaneler.

Designuppgraderingarna inkluderar också en specialdesignad stolsklädsel som är inspirerad av bilvärlden och erbjuder enastående komfort samt förstärker upplevelsen av en harmonisk och tyst åktur i den elektriska bärplansbåten. För att betona den innovativa tekniken och prestandan från Candela är bärplanen målade i den ikoniska färgen Swedish gold som kännetecknar prestandadetaljerna hos Polestars bilar.

– God design har ett egenvärde, men den kan också fungera som en stark drivkraft till att göra hållbara val. På Candela är vårt fokus att bygga båtar som är bäst i alla avseenden. Jag är därför väldigt glad över C-8 Polestar edition och vårt samarbete med det briljanta teamet på Polestar, säger Gustav Hasselskog, vd & grundare av Candela.

Candela C-8 är utrustad med ett batteri på 69 kWh och laddningsteknik från Polestar 2 Standard range. Det ger C-8 en räckvidd på upp till 57 sjömil på en laddning med en marschfart på 22 knop. Elbåten använder en direktdrivande pod-motor på 75 kW och ”flyger” på datorstyrda bärplan som lyfter skrovet ovanför vattnet i höga hastigheter. Det minskar energiförbrukningen med upp till 80 procent jämfört med traditionella motorbåtar. 

Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup