Följ Allt om Elbil

Elbåt

Hög tillväxt för elbåtar väntas i Europa

En ny undersökning visar att elbåtarnas popularitet ökar snabbt i Europa. Storbritannien och Nederländerna är ledande i denna trend. Tillväxten för elbåtar i Europa förväntas vara 12,7 procent fram till 2028 enligt en ny undersökningen.

Marknadsundersökningen genomfördes av Boats Group, ett reklam- och mjukvaruföretag inom den marina sektorn som erbjuder webbaserade lösningar för båthandel. Framför allt de nordiska länderna driver denna trend.

Trots att Sverige har två etablerade elbåtsföretag (Candela och X Shore) ligger vi inte i topp. Det största intresset kommer från Nederländerna där elbåtar är passande för de många kanalerna med hastighetsbegränsningar.

Intresset för elbåtar är även starkt i Nordamerika och vissa asiatiska länder. Elbåtar kan spela en betydande roll för miljön, speciellt för passagerarfärjor, i dessa regioner.

Boats Group har analyserat flera handelsplatser på internet mellan 2019 och 2023. Företaget identifierade 46 miljoner ”aktiva potentiella köpare” i sex huvudmarknader: Storbritannien, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna och Tyskland.

Andra viktiga resultat från elbåtsmarknaden inkluderar:

  • Europa växer som den främsta marknaden, med högre tillväxt än Nordamerika.
  • Holländska och franska försäljningsplattformar visar särskilt högt antal sökningar. Belgien, Sverige, Storbritannien och Irland har också många sökningar, medan intresset är lägre i Spanien och Tyskland.
  • Storbritannien, Nederländerna och Tyskland har det bredaste utbudet av elbåtar, medan Italien och Spanien halkar efter.
Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup