Följ Allt om Elbil

Utombordare

Mercury Marine lanserar de elektriska utombordarna Avator 20e och 35e

Mercury Marine har tagit ett stort steg framåt inom marina teknologilösningar med lanseringen av två elektriska utombordare i sin Avator-serie. De nya modellerna, Avator 20e och 35e, bygger vidare på framgångarna från Avator 7.5e, som debuterade på CES i Las Vegas tidigare i år.

Avator 20e och 35e har mycket gemensamt med sin föregångare, inklusive banbrytande motorteknik, en färgstark display och ett justerbart rorkultshandtag. Vad som särskiljer dessa nya utombordare är deras ökade effekt och möjlighet att ansluta flera Avator-batterier för att förlänga räckvidden och drifttiden.

Dessutom har de full tillgång till Mercury Marines app med den integrerade SmartCraft Connect-modulen för bekväm fjärrövervakning och -styrning via smartphone eller surfplatta.

– Vi är glada över att kunna utveckla vår elektrifieringsstrategi och varumärket Mercury Avator med introduktionen av de elektriska utombordarna 20e och 35e. De här utombordarna bygger på framgången med Avator 7.5e och sätter nya riktmärken för innovation, prestanda och anslutningsmöjligheter, sade John Buelow, Mercury Marines VD.

Avator 20e och 35e utombordare levererar hela 2 200 respektive 3 700 watt effekt vid propelleraxeln. 20e erbjuder samma acceleration som en 5 hk fyrtakts utombordare, medan 35e kan jämföras med en 9,9 hk Mercury fyrtaktsmotor. Dessa utombordare finns i både rorkults- och fjärrstyrda versioner, vilket gör dem lämpliga för mindre båtar, gummibåtar och tenders.

För att öka sin tid på vattnet kan båtägare ansluta upp till fyra av Mercurys nya 2 300 Wh-batterier, hanterade genom Mercurys Power Center som möjliggör en säker strömförsörjning och kommunikation mellan batterierna och utombordaren.

De elektriska Avator-utombordarna 20e och 35e kommer att finnas för försäljning i från och med hösten 2023.

Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup