Följ Allt om Elbil

Elbåt

SeaBubbles lanserar eldriven bärplanstaxi i Frankrike

Grand Annecy tar ett stort steg mot hållbar mobilitet genom att introducera en elektrisk shuttle-tjänst på sjön Annecy. Genom att inkludera de innovativa hydrofoil-båtarna SeaBubble erbjuds passagerarna en unik och miljövänlig reseupplevelse samtidigt som utsläppen minskar.

Grand Annecy, känt för sina pittoreska landskap och sitt engagemang för miljöskydd, tar ett betydande steg mot hållbar mobilitet. På sjön Annecy har de infört en elektrisk shuttle-tjänst som inkluderar hydrofoil-båtarna SeaBubble. Projektet syftar till att kombinera regionens naturliga attraktioner med ett ansvarsfullt transportsystem.

Med åtta rundturer om dagen i två månader förväntas initiativet spara imponerande 100 ton koldioxidutsläpp jämfört med traditionella båtar på sjön. Passagerarna kan njuta av en unik och tyst reseupplevelse när de reser med de eldrivna båtarna. Den 4-sitsiga SeaBubble-båten med hydrofoil-teknologi lyfter båten ur vattnet och minskar motståndet, vilket ger en snabb och behaglig färd över sjön och fantastiska vyer över omgivande landskap.

– Det här initiativet markerar starten på en ny fas sedan SeaBubbles-teamet anslöt sig till vårt område. Vi är engagerade i att experimentera med nästa generations lösningar. Det här pilotprojektet för koldioxidfri sjötransport inspirerar till att uppfinna framtidens mobilitetslösningar, säger Frédérique Lardet, VD för Grand Annecy.

Genom att inkludera SeaBubble-båtarna i ett heltäckande transportsystem tar SeaBubbles stora steg mot att skapa en renare och mer effektiv framtid för turism och mobilitet. Det nya, miljövänliga shuttle-systemet ger inte bara passagerare och invånare i regionen en unik upplevelse av sjön Annecy, det öppnar också upp för framtida möjligheter att minska trafikstockningar längs sjöns stränder.

Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup