Följ Allt om Elbil

Elbåt

Skipperi ska hyra ut elbåtar i Stockholm och Göteborg

Nordens största båtdelningstjänst Skipperi ska nu satsa på elbåtar i Stockholm och Göteborg. Idag erbjuder Skipperi omkring 120 båtar till sina medlemmar. Sedan tidigare finns ett fåtal elbåtar – dessa utökas nu med ännu fler. De första elbåtarna har precis levererats till Göteborg och Sannegårdshamnen.

– Elbåt är en fantastisk upplevelse. Framför allt för att den är helt tyst. Det är en magisk känsla att glida fram ljudlöst över en fjärd. En härlig effekt av den tysta eldriften är att det blir en mycket mer social upplevelse att åka båt. Du slipper skrika över motorljudet och kan samtala i normal samtalston. På många sätt påminner det om att segla, säger Axel Nordman, vd för Skipperi Sverige.

Båtarna i fråga kommer från Q Yachts. De är 7,2 meter långa och har en marschfart på fem knop. Motorn är på 6 kW och med ett batteri på 27 kWh har båten en räckvidd på 78 sjömil.

– Jag tror helt klart att elbåtar är här för att stanna, och jag är väldigt glad över att vi på Skipperi kan erbjuda våra medlemmar den senaste tekniken till en rimlig kostnad, säger Axel Nordman, och fortsätter:

– Många av våra medlemmar har redan hunnit testa elbåtarna, och responsen vi har fått så här långt är att de är otroligt nöjda. Om vi ser att efterfrågan på våra elbåtar fortsätter öka i samma takt kommer vi att lägga till ännu fler i flottan framöver.

Klicka för att kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Newsletter Signup

Allt om Elbåt – senaste nyheterna om eldrivna motorbåtar!

Connect
Newsletter Signup